(( نمایشنامه خطبه غدیر ))
انّى قَد تَرَکْتُ فِیکُمُ الثّقلَیْنِ، ما انْ تَمَسَّکْتُمْ بِهما لَن تَضِلّوا بَعْدى، وأحَدُهُما أکْبَرُ مِنَ الآخَرِ: کِتابُ اللَّهِ حَبْلٌ مَمْدودٌ مِنَ السَّماءِ الى الأرضِ، وعِتْرَتى أهلُ بَیْتى، ألَا وانَّهُما لَن یَفْتَرِقا حتّى یَرِدا علَى الحَوضَ.
من در میان شما دو شیى گرانبها گذاشتهام که تا وقتى به آنها چنگ زنید هرگز پس از من گمراه نشوید. یکى از آن دو بزرگتر و والاتر از دیگرى است.(یکى) کتاب خدا که ریسمانى است از آسمان به زمین کشیده و متصل و (دومى) عترتو خاندان من. بدانید که این دو هرگز از هم نشوند تا بر لب حوض نزد من آیند.( بحار: 23/ 106؛ کنزالعمال: 870، 873، 898، 942)
سفر و جهانگردی در قران و حدیث و آداب سفر
سفر و جهانگردی در قرآن و حدیث و آداب سفردکتر رحمانی مشتاق مهرعضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم تبریزاین بس شرف سفر که در عالمتاریخ ز هجرت پیمبر شدبر من سفر از حضر به است ار چنداین شد چو نعیم و آن چو آذر شدبس کهتر طبع و ابله اندیشهکو کرد سفر, حکیم و مهتر شد(1)بنیاد تمدن اسلامی بر هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه نهاده شده است. این امر به طور نمادین بر اهمیت سفر و هجرت در میان مسلمانان دلالت می کند. تشویقهای قرآن به سیر و سیاحت و تإمل در آفاق هستی و آثار تمدنهای پیشین. از همان قرنهای نخستین بعد از اسلام مسلمانان را به سفرهای سیاحتی, علمی و تجارتی برانگیخت و به گسترش و جامعیت نگرش و بصیرت آنها در جهان و کار جهان و احوال امتها و سرگذشت جوامع انسانی موجب شد.تإملی دوباره در آیات قرآن و اقوال و سنن پیامبر(ص) و امامان
معصوم(علیهم السلام) در خصوص سفر به لحاظ اهمیت آن در شکل گیری تفکر, نگرش و فرهنگ مسلمانان, ممکن است مایه الهام اندیشه ها و تإملات تازه ای در این زمینه باشد.در این آیات آثار تمدنهای پیشین, به مثابه آیینه عبرتی توصیف شده است که نظر
و تإمل در آن, موجب تنبه و اعتبار و انگیزه تفکر و بصیرت و بازنگری در زندگی
می شود.
اگر زمین لرزه ای در همین لحظه اتفاق بیفتد، چه می کنید؟
سالانه در جهان، چندین زلزله اتفاق می افتد که برخی از آنها خفیف و نامحسوس و برخی دیگر شدید است و خسارتهای جانی و مالی فراوانی دربر دارد. بنابراین توصیه های ایمنی در زمینه زلزله، نسبت به حوادث دیگر، اهمیت خاصی دارد.
رعایت نکات ایمنی قبل از وقوع زلزله :
رابطه تغذیه و سلامت جسم و روح و روان
لذا لازم است درک و فهم صحیحی از طب انبیاء و ائمه معصوم (علیه السلام) داشته باشیم ، چرا که پشتوانه ی آن علم لم یزل و لا یزال الهی است ( و ما ینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی ) و پشتوانه ی مکاتب طب رایج و سنتی (14) بر اساس تجربه و قیاس و استدلال میباشد که توسط ائمه معصوم نقد و نفی شده و از عدل خداوند حکیم بدور بوده که اشرف مخلوقات خود را بدون هیچ برنامه ای در ابعاد مختلف جسم و روح و روان به حال خود رها نموده باشد .(15)آیادر مکاتب طبی غیر اسلامی ما را موش آزمایشگاهی فرض نموده (16) که گاه داروهائی را با آن همه عوارض جانبی و عوارضی که در آینده ،مشخص خواهد شد و در حالی که استفاده تعدادی از آنها در کشورهای غربی منسوخ شده ما کماکان در حال استفاده از آنها میباشیم و حتی در همین طب سنتی که پس از مدتها ، حال به فکر احیاء آن افتاده ایم ، مگر جزوات و رساله های بزرگان این طب رادر فوائد شراب و نحوه استفاده ازآن را، به چشم ندیده ایم(17) .
در کشور ایران که خود را محب و شیعه ی اهل بیت علیه السلام دانسته، آیا ائمه یٍ خود را آنطور که می بایست میشناسیم وآیا مفهوم زیارت جامعه ی کبیره ، و توجه به این نکته که کمترین حد معرفت امام اطاعت محض از ایشان میباشدرا درک کرده ایم. چرا که میبایست در همه ابعاد، بعلت آشنائی آنان با تارو پود وجودمان ، فرمایشات آنان را به کار بندیم.
ترکیبات مضر پیرامون زندگی ما
آنچه میخوانید تنها بخشی از اطلاعات راجع به ترکیبات سمی، خطرناک و مضر پیرامون زندگی ماست که متأسفانه برحسب عادات نادرست اکتسابی، کمتر به آن توجه نموده و یا به خاطر مشغلههای زندگی امروز گاهی اجتناب از آن ناممکن به نظر میآید ولی با توجه به افزایش میزان سرطان و بیماریهای صعبالعلاج دیگر در این سالها، نقش تغذیه و توجه به آن در پیشگیری از این بیماریها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. امید است با رعایت هر چه بیشتر این موارد، بتوانیم در پرتو غذاهای پاک و سالم، زندگی توام با سلامتی داشته و به کمالات الهی و انسانی نائل شویم.
روغن نباتی و کره گیاهی :
مصرف این روغنها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگها، تنگی عروق قلب، افزایش فشارخون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب میشود. همچنین اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغنها، در ایجاد زخمهای گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند. توصیه میشود به جای استفاده از آنها از روغنهای حیوانی یا روغن زیتون، کنجد، هسته انگور، ذرت، آفتابگردان طبیعی استفاده شود.
1- معناى گناه: گناه یعنى نافرمانى و تجاوز از حدود الهى. در قرآن براى گناه تعابیر مختلفى آمده از جمله: ذنب، معصیت، اثم، سیئه، جرم، حرام، خطیئه، فسق، فساد، فجور، منکر، فاحشه، وزر. البته تمام این گناهان را مىتوان در سه مرحله خلاصه کرد. مرحله اول - گناهانى که به صورت ترک عبادات واجب صورت گرفته مانند ترک نماز و روزه... مرحله دوم - گناهانى که به صورت تخلف از نواهى حق صورت گرفته مانند شرب خمر، چشمچرانى، زنا، قمار، لواط، استمناء، استماع موسیقى حرام و... . مرحله سوم - گناهانى که علاوه بر نافرمانى از اوامر خدا حقوقى از مردم را ضایع نموده
آیت الله ایمانی با انتقاد از عرضه پوشاک نامناسب در برخی از فروشگاه ها، گفت:
نوع پوشاک مردم باید براساس جامعه اسلامی باشد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس در خطبه های نماز جمعه امروز "31اردیبهشت" شیراز با انتقاد از عرضه پوشاک نامناسب در برخی از فروشگاه ها، گفت: برخورد قهری با افراد غلط است اما با کسانی که انگیزه دارند تا جامعه را آلوده نشان دهند، باید برخورد جدی صورت پذیرد.
خطیب جمعه شیراز به تعریف عفاف و حجاب پرداخت و خاطرنشان کرد: عفت نماد ظاهری دارد که حجاب محسوب می شود و حجاب، نشانه عفت است.
آیت الله ایمانی با اشاره به مبارزه کشور های استعماری با حجاب افزود: اگر مرد و زن عفت و حیا نداشته باشند، هیچگاه به دنبال حجاب نیز نخواهد بود زیرا عفت از حیا نشات می گیرد.
امام جمعه شیراز با انتقاد از عرضه پوشاک نامناسب در برخی از فروشگاه ها، گفت: نوع حجاب و پوشاک مردم باید براساس جامعه اسلامی باشد و باید بر طبق حجاب و عفاف مورد اصلاح قرار گیرد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از خطبه های نمازجمعه شیراز با اشاره به برگزاری اجلاس سران گروه 15 و امضای بیانیه ای توسط سه کشور ایران، ترکیه و برزیل، اظهار داشت: امضای این بیانیه تمام سران استکبار را در حالت گیجی قرار داد و تمام رجال سیاسی دنیا نیز در این خصوص گفتند که ایران در صحنه بازی شطرنج، رقیب خود را مات کرد.
برای عضویت در کتابخانه اینجا کلیک کنید
موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع)
یکی از مؤسسات فرهنگی-پژوهشی در زمینه علوم اسلامی است که هدف آن ایجاد یک پایگاهعلمی برای پژوهشگران، رفع نیاز تحقیقاتی آن ها در دستیابی آسان، سریع ومطمئن به منابع و انتشار معارف موجود در حوزه اندیشه اسلامی است.
ابزارها
پورتال سازمانی
کتابخانه دیجیتالی
ویکی اسلامی
سیستم جامع آموزش الکترونیکی
کلاس مجازی
سرویسهای عمومی پرتال