سفارش تبلیغ
صبا ویژن
یاوران مهدی (عج)
آخرین مطالب


لوگوها


(( نمایشنامه خطبه غدیر ))


  • تاریخ ارسال : چهارشنبه 88/12/26, 3:9 عصر
  • دسته بندی :
  • نویسنده : لیلة القدر

حجت‌الاسلام وافی در گفت‌وگو با برنا؛

برای حمایت از تولیدکنندگان کالای فرهنگی آماده‌ایم

69 تا 70 درصد از مخاطبان مسجد زیر 30 سال هستند

دبیر شورای عالی فرهنگی و برنامه‌ریزی مسجد مقدس جمکران در خصوص مشارکت با مراکز پژوهشی و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی فاخر و آموزش تخصصی کاروان‌های زیارتی مسجد جمکران اعلام آمادگی کرد.

حجت‌الاسلام مرتضی وافی، دبیر شورای عالی فرهنگی و برنامه‌ریزی مسجد مقدس جمکران در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فرهنگی هنری برنا در مورد برنامه‌های مسجد جمکران گفت: برای استفاده بهینه فرهنگی از ظرفیت های مسجد جمکران و با توجه به اینکه تولیت محترم این مسجد انجام کارهای اقتصادی را برای مسجد منع کرده اند به دنبال انجام فعالیت های مشارکتی در زمینه های مختلف هستیم.

مشارکت با موسسات پژوهشی
حجت‌الاسلام وافی با اشاره به اینکه در هفته حدود 700 هزار زائر در این مسجد حضور می‌یابند و در زمان‌های خاصی مثل ایام نهم ربیع الاول یا تعطیلات نوروز این رقم به چند میلیون می رسد گفت: جمکران فقط متعلق به قم و ایران نیست، این مسجد وجهه ای بین المللی دارد و در سال حدود هفده میلیون زائر داخلی داریم ولی اطلاعات و آمار ما از بخش بین الملل ضعیفی است.


ما به دنبال شناسایی و جذب مخاطب تخصصی خود هستیم و باید در کنار برنامه های عمومی، برنامه های ویژه تری هم داشته باشیم که این امر نیازمند یک کار دقیق آماری است که در حال حاضر خود مسجد آمار گیری های مستمری دارد و بر همین اساس امسال سطح رضایت‌مندی زائران نسبت به فعالیت‌های فرهنگی در مسجد مقدس جمکران، 40 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: اما از همین جا این فراخوان را اعلام می کنیم که مراکز اطلاعات و آمار و موسسات پژوهشی‌ای که در زمینه افکارسنجی و نیازسنجی فعالیت می‌کنند را  به همکاری دعوت می‌کنیم تا به اطلاعاتی دقیق تر نسبت به نیازها و رضایت مخاطبان از  فعالیت‌های مسجد مقدس جمکران و برنامه‌های این مکان دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: تخمین می‌زنیم که در ایام نوروز حدود 5 میلیون نفر زائر خواهیم داشت که ظرفیت بسیار عظیمی است و برنامه‌ریزی‌های ما آغاز شده تا این حرکت یک حرکت ملی باشد.

برای حمایت از پروژه های فرهنگی آماده ایم
وافی افزود: ما در کشور برای چگونگی تولید و محل توزیع یک کیک برنامه داریم اما برای کالاهای فرهنگی نه! اما ما برای توزیع کالاهای فرهنگی در جمکران، قم و تهران کمک می کنیم.ما حتی اگر کیوسک های عرضه کالای فرهنگی در اطراف مسجد داشته باشیم و هر هفته تنها یک کالای فرهنگی را عرضه کنیم باز هم می توانیم حجم بالایی از این قبیل کالاها را به مردم ارائه دهیم.
وی در ادامه اظهار داشت: مورد دوم اینکه  ما در گذشته طرح میعاد 1 را انجام داده ایم و هم اکنون طرح میعاد دو را کلید زده و شروع کرده ایم.
دبیر شورای عالی فرهنگی و برنامه‌ریزی مسجد مقدس جمکران تشریح کرد: یکی از مهمترین دغدغه های موسساتی که آثار فاخر فرهنگی را تولید می کنند، بازاریابی و فروش است که ما اعلام آمادگی می‌کنیم که برای توزیع آثار و محصولات فرهنگی و هنری فاخر، هم در ظرفیت عظیم جمکران و هم در شعبه‌هایی که در حال ایجادشان هستیم، اقداماتی را در قالب هدیه و یا فروش ترتیب خواهیم داد. ما معتقدیم که سوغات زائران مسجد بسته‌های فرهنگی و هنری ای باشد که با قدرت انتخاب از بین محصولات متنوع و فاخر تهیه شوند.
وی با انتقاد از اغلب تولیدات فرهنگی گفت: ما متاسفانه گاهی هم در نوع قالب رسانه ای و تولید محصولات فرهنگیمان ضعیف عمل می کنیم. عدم جذابیت، تکراری بودن، بازاری بودن، سطحی بودن باعث شده که اقبال عمومی وجود نداشته باشد و محصولات اقلب کاسب کارانه تولید می شوند. در حالی که خیلی ها حاضرند که تابلوی نفیس و خوبی را از چنین مراکزی سوغات ببرند اما پیدا نمی کنند.

سال آینده؛ هر ماه یک شعبه  
وافی با اعلام اینکه از هر کسی که فضایی را برای فروش کالاهای فرهنگی ایجاد کند، به صورت مشارکتی حمایت می‌کنیم، اظهار داشت: سال آینده با شعار هر ماه یک شعبه برای مراکز "مفتاح" یعنی مرکز فرهنگی ترویج انتظار حقیقی، برای کلیه کسانی که فضای مورد نیاز را تامین کنند و آمادگی اداره آنجا را داشته باشند، تامین منابع انسانی، تجهیزات و محصولات فرهنگی را ما به عهده خواهیم گرفت که بعد از تامین فضا در اختیار افراد قرار می‌دهیم.
وی تاکید کرد: اعلام آمادگی می‌کنیم که حتی در همه استان‌ها نیز این اقدام صورت بگیرد و مرکز خدمات فرهنگی مسجد جمکران این کار را انجام می‌دهد و این کار یک فعالیت استانی نیست.
حجت‌الاسلام وافی در پایان با تکذیب اخبار جعلی که در مورد کمک‌های میلیاردی دولت به مسجد مقدس جمکران، بیان داشت: مسجد جمکران متعلق به همه مردم ایران است تاکنون از دولت، حمایتی دریافت نکرده‌ایم و همه امورات مسجد از نذورات مردمی تامین می‌شود. گرچه دولت با توجه به توان و وظیفه ای که می‌تواند دارد در زیرساخت‌های فرهنگی و زیارتی مسجد، ورود یابد و به رشد و توسعه این پایگاه سرعت ببخشد. در این راستا برای سومین دوره از سفرهای استانی دولت به شهر قم، برنامه‌هایی را آماده کرده‌ایم که در این سفر ارائه خواهیم داد.

کاروان ها بدون برنامه و کارشناس هستند
وافی با تاکید بر اینکه 69 تا 70 درصد از مخاطبان مسجد زیر 30 سال هستند، افزود: با توجه به این بحثی که داریم درخواست می کنیم  سازمان‌ها و ارگان‌هایی که متولی برپایی کاروان ها و اردوهای زیارتی هستند، بدون برنامه، به طور پراکنده و بدون کارشناس و راهنمای مذهبی این کاروان ها را راهی مسجد جمکران نکنند.
وی با اشاره به این که در برنامه کاروان های راهیان نور که در سال کلا چیزی حدود یک و نیم میلیون مسافر دارند نماینده ای تام الاختیار از سوی رئیس جمهور برای انجام امور منصوب می شود؛ گفت: اما برخلاف حجم بسیار بالای مخاطب این مسجد که پتانسیل بالایی برای مجریان، نهادهای مختلف فرهنگی و دولت برای فعالیت فرهنگی وجود دارد، برنامه منسجمی وجود ندارد. البته خود ما برای آموزش و برنامه ریزی های اردوهای زیارتی با یک مشارکت و تفاهم نامه اعلام آمادگی می کنیم.

مسجد از کمبود زیرساخت های فرهنگی رنج می برد
دبیر شورای عالی فرهنگی و برنامه‌ریزی مسجد مقدس جمکران گفت: جایی که مخاطب بیشترین حضور را دارد می توان بیشترین برداشت را از نوع نگاه، بینش و نیازهای مخاطب و به نوعی بیشترین عرضه را می توانید داشته باشید و به نوعی برای تبلیغ و ترویج و حتی تعیین نوع اقبال افراد به جنس نوع اقبال افراد به قالب های رسانه ای فضا آماده است.
وی افزود: از آنجائیکه افراد مختلفی در جمکران حضور پیدا می کنند و محدود به قشر و بینش خاصی نیست. افراد با تفکر و سلایق مختلف اما به دنبال یک هدف خاص در آنجا جمع می شوند که خود این امکان رصد اتفاقات بسیار مهمی را فراهم می آورد.
وافی تشیح کرد: هم اکنون هم در حال آماده ساختن زمینه یک تفاهم نامه با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها هستیم برای اینکه بتوانیم کارگاه آموزشی ای برای حدود 100 هزار زائر دانشجو در سال 89 به هنگام زیارت مسجد برگزار کنیم.
وی گفت: لازم نیست کارهای خارق العاده بکنیم تا اتفاقات خارق العاده ای در مسجد جمکران اتفاق بیفتد.در حال حاضر مسجد از کمبود زیرساخت های فرهنگی رنج می برد چرا که به طور متوسط هر زائر حدود دو ساعت و نیم را در مسجد سپری می کند که از این مقدار، یک ساعت را به عبادت می پردازد و بنابراین اگر در این فضا امکاناتی مانند یک نگارخانه خوب،سالن خوبی برای نمایش بخشی از تصاویر و جلوه های هنری یا محلی برای دادن مشاوره های دینی داشته باشیم از این زمان استفاده بهینه ای می شود.
وافی تاکید کرد: برای تولید محتوای فرهنگی هم آمادگی کمک را داریم.
برخی از موسسات و سازمانها می توانند به صورت ویژه در جمکران فعالیت کنند. مثلا به روز رسانی کتابخانه تخصصی جمکران که 12 سال پیش افتتاح شده است. یا مثلا راه اندازی مرکز موزه و اسناد و یا موزه تاریخ مناسک آئینی توسط میراث فرهنگی در آنجا که این موزه را در کشور نداریم و می تواند یک مرکز مردم شناسی باشد.
وافی تصریح کرد: در مسجد جمکران هیچ گونه فعالیت اقتصادی صورت نمی گیرد و تمام هزینه ها از طریق کمک های مردمی و نذر و نذورات انجام می شود و حتی این برداشت برای فعالیت های فرهنگی تنها از مبالغی که اختصاصا برای فعالیت فرهنگی به مسجد اهدا شده انجام می شود. برای این کار هم شماره حساب مجزایی (5/14 بانک ملت شعبه جمکران) اعلام شده است و حتی کالاهای فرهنگی که فروش می رود درآمد آن به این حساب واریز می‌شود.

وافی دلیل افتتاح مرکزی در تهران را ارتباط بیشتر با محافل دانشگاهی، موسسات غیر دولتی و آموزش ذکر کرد.
لازم به ذکر است که در هفته ای که گذشت، مرکز آموزش و تحقیقات مسجد مقدس جمکران و مرکز فروش محصولات فرهنگی این مسجد، در هفته گذشته با حضور مسوولان و ائمه جماعات منطقه و تولیت مسجد مقدس جمکران در شرق تهران در خیابان پیروزی، بعد از چهارراه قره‌یاضی، مقابل نیروی هوایی افتتاح شد.


لطفا به اشتراک بزارید تا همه استفاده کنند

  ارسال به نت ایران   محبوب کن - فیس نما     ارسال به کلوب   افسران   ارسال به افسران ولایت     شبکه اجتمایی سنگریها  


تبلیغات