سفارش تبلیغ
صبا ویژن
یاوران مهدی (عج)
لوگوها


(( نمایشنامه خطبه غدیر ))


  • تاریخ ارسال : شنبه 88/12/15, 4:0 عصر
  • دسته بندی :
  • نویسنده :

 
1. اسامی صالحین شیعه صرفاً براساس زمان ورود اطلاعات مرتب شده است و ما در مقام ارزش گذاری این عزیزان نیستیم.

 2.  قطعاً، صالحین شیعه بسیار بیشتر از آن هستند که زندگی و خاطرات آنان در این سایت گردآوری گردد. آنچه در این سایت ذکر شده است، زندگانی بزرگانی است که درباره آنها منابع قابل دسترسی و مفید برای عموم موجود بوده است، البته تنها گوشه ناچیزی از سیره این بزرگان است و بسیاری از مطالب و اسرار ناگفته مانده است.

3 . این بزرگان و نخبگانِ راه بندگی با تمام کمالاتی که دارند، تربیت شدگان مکتب اهل بیت(ع) هستند و در برابر ائمه اطهار(ع) قطره ای هستند در برابر دریا.

4 . در طریق سیر الی الله، سالک باید راه صحیح و حقیقی که همان راه قرآن و اهل بیت علیهم السلام است را از بیراهه های صوفی گری و مرید بازی و.... باز شناسد و درصدد شناخت واجبات و محرمات شرعیه برآید و اهتمام جدی به انجام واجبات و ترک محرمات داشته باشد و با همتی بلند و صبری وافر، وارد این مسیر شود.این حقیقت در مسیر تک تک بزرگانی که در اینجا معرفی شده اند مشاهده می شود .

 5. سالک باید بداند که عارف و استاد حقیقی کسی است که فقط و فقط در مسیر شریعت اسلام حرکت می نماید و هرگز کار غیر شرعی نمی کند وگرنه سقوط او حتمی است ولو به حسب ظاهر کرامات، مکاشفات و یا خوابهایی داشته باشد که این کارها از شیطان و جنود او یا اوهام و خیالات شیطانی هم بر می آید.

6  . داشتن استاد راه، توفیقی بزرگ برای سالک الی الله می باشد اما این بدین معنی نیست که راه بسته است و انسان باید دست روی دست بگذارد و بنشیند تا استاد برسد بلکه باید با امیدی افزون تر به تلاش و طلب خود ادامه دهد تا به نتیجه برسد چنانچه خداوند متعال در قرآن می فرمایند:

« و الذین جاهدوا فینا لنهدینّهم سبلنا. سوره عنکبوت آیه 69 »
اگر کسی واقعاً اهل جدیت و تلاش باشد تا در مسیر الهی قرار گیرد حتماً حتماً حتماً ( با توجه به سه تاکید ذکر شده در آیه ) خدا دستش را می گیرد و هدایتش می کند.

 7 . بر سالک است که دقت کافی بر یافتن استاد نماید، تا ان شاء الله در دام شیاطین و عارف نماها گرفتار نشود و به فرمایش آیت الله قاضی(ره):
« کسی که طالب سیر و سلوک شد، اگر برای پیدا کردن استاد نصف عمر خود را در جستجو بگذراند ارزش دارد. و آن که به استاد رسید نصف راه را طی کرده است. »
چون این راه راهی است که هر کسی به سادگی و دروغ می تواند ادعاهایی بکند و اصطلاحاً دکان باز کند و گروهی را به گمراهی بکشاند.

 8 . ذکر این نکته لازم است که بعضی از اعمالی که این بزرگواران انجام می‌داده‌اند مخصوص خود ایشان بوده، هر کسی نباید برای یافتن مقصد چنین کند، ‌باید در پی یافتن استاد و راهنما باشد و به دستورات او عمل نماید، زیرا پاره ای از اعمال و اذکار برای بعضی درد است و برای بعضی دوا. البته امور عام و اذکار عام که در روایات آمده است مانند ذکر صلوات، اذکار روزها و ... برای همه مفید است و نیازی به استاد ندارد.

 9 . با توجه به اینکه مکاشفات و کرامات، ظاهری دارند و باطنی، و ما ظاهر آن ها را می شنویم و از باطن آنها بی اطلاع هستیم پس نمی توانیم به آنها استناد کنیم و اصالت دهیم، هدف ما از نقل این امور در سایت، تنها تذکر و یادآوری این نکته است که بدانیم و باور کنیم حقائق و باطنی در عالم وجود دارد و اگر انسان به شریعت مقدس اسلام عمل کند می تواند به جایی برسد که بجز خدا نبیند و کراماتی از او سر بزند یا مکاشفاتی داشته باشد؛ البته این حالات جهت دلگرمی سالک می باشد و اصل نیستند بلکه هدف نزدیک شدن به خدای مهربان در سایه بندگی اوست.

 10. راه کمال به روی همه باز است و ناامید شیطان. ما نیز می توانیم به این اولیا خدا بپیوندیم، مهم اینست که راه تعالی را بر روی خودمان نبندیم. به دانسته هایمان عمل کرده و تقوای الهی را رعایت کنیم تا خداوند متعال هم دست ما را بگیرد.....

 11. تفاوت در زندگی، روش و سیره این بزرگان طبیعی است و هر کدام با توجه به مقتضیات و شرایط زمانی و مکانی متفاوت و حالات وجودی خود، از راهی به خدا رسیده اند، اما همگی در یک نقطه مشترکند و آن قدم گذاشتن در صراط مستقیم خدا و بندگی اوست " و ان اعبدونی هذا صراط مستقیم - یس / 61"

 12. معمولا در نقل زندگی شخصیت های بزرگ به نقاط ضعف و یا محدودیت های آنان پرداخته نمی شود. ضمن توجه به این نکته، یادآوری می شود که آنها هم انسانهایی مانند بقیه بوده اند که با همت و ثبات قدم در مسیر بندگی خدا، مشمول الطاف حضرت حق گردیده اند.

 13 . اینکه بیشتر، زندگی و حالات گذشتگان مطرح می گردد و از اولیائی که در قید حیات هستند کمتر سخن به میان آمده است به این علت است که اولاً این عزیزان، طالب گمنامی هستند تا بتوانند هر چه بیشتر به تربیت شاگردان و افراد جامعه بپردازند. چون در شهرت معمولاً آفاتی وجود دارد که انسان را از مسائل تربیتی باز میدارد یا لااقل اینگونه فعالیتها را کند می نماید.

ثانیاً وقتی سخن از گذشتگان می شود، عرفای تمام اعصار مطرح می گردند و طبیعی است که نسبت عرفای همه عصرها به یک عصر، بیشتر خواهد بود و طبعاً سخن از گذشتگان بیشتر می گردد چنانچه به همین نسبت از عرفای در قید حیات هم در سایت سخن رفته است.

 14 . هر کسی بر اساس شرایط زندگی خود، وظیفه و رسالت خاصی اعم از فردی و اجتماعی دارد و این اصل در زندگی اولیاء خدا نیز جاری است و آن بزرگواران نیز بنا بر شرایط خاص خویش وظایف متفاوتی دارند نظیر ائمه(ع) که شرایط خاص زندگی ایشان موجب رفتارهای متناسب با آن شرایط می شد، مثلاً شرایط خاص دوران امام حسین(ع) ایجاب می کرد که آن حضرت تا پای جان مبارزه کنند ولی شرایط دوران امام سجاد(ع) اقتضا می نمود که آن حضرت با دعا و تربیت شاگردان، جامعه اسلامی را رشد دهند و ...

مربیان اخلاقی، مهمترین وظیفه خویش را تربیت جامعه می دانند و این نوع فعالیت ها سر و صدای زیادی ندارند و شبیه خورشید پس ابر می باشند لذا به نظر می رسد که آنان بدون مسئولیت زندگی می کنند، حال آنکه اگر به زندگی بزرگانی همچون امام (ره)، آیت الله قاضی (ره)، علامه طباطبایی(ره) و ... بنگریم می بینیم چه مقدار وقت صرف تربیت مردم و جامعه نموده اند و چه شاگردانی را تربیت کرده اند که هر کدام به منزله یک ملت هستند و تأثیرات بزرگ ولی ظاهراً نامحسوسی را در هدایت جامعه داشته اند، و کسانی که در وادی مسائل تربیتی هستند خوب می دانند که این رفتارها چه مقدار در تربیت جامعه، موثر بوده است. به عنوان مثال گاهی خداوند فقط بخاطر یکی از اولیاء خود عذاب را از جامعه اسلامی بر می دارد و ...
ب ) اهداف و روشهای سایت
1- سایت صالحین هنگامی  پا به عرصه اینترنت گذاشت که این عرصه اگر نگوییم خالی ، لااقل بسیار مهجور مانده بود . بنابراین اولین هدف ما بر داشتن قدمی کوچک ( و شاید لرزان ) در این راه بود .
2- هدف اصلی ما ، نشان دادن فروغی از چهره و سیره اهل بیت - ع - در آیینه اولیا و دوستان خدا است .
افرادی که اکثرا  در زمان های نزدیک و قابل درک توسط ما زندگی می کرده اند و با بسیاری  از مسایل و مشکلات دنیای جدید روبرو بودند .
 بنابراین امیدواریم که یادمان نرود هدف اصلی شنیدن و خواندن حکایات این شاگردان ممتاز مکتب اهل بیت ( ع )  نیست ، گرچه بی شک شنیدن و تفکر در این حکایات نقش موثری در در پیمودن راه دشوار بندگی  دارد ، اما امید است که این نکات  توجه موثری باشد به سرچشمه اصلی  و خاندان همیشه جاویدان اهل بیت ( ع ) .
3- افرادی که در این مجموعه همکاری دارند ، از هر نظر کاملا  عادی هستند و هیچ ویژگی خاصی ندارند  الا اینکه برای ادای زکات مطالبی که شنیده یا خوانده اند  وارد میدان شده اند ...
4- رویه انتخاب شده در نقل مطالب اعتدال و برخورد علمی است ، به این معنا که بجای شیفتگی بیش از حد و برخورد احساسی ،  سعی شده با برخورد عقلانی ، نکاتی که دارای بار اخلاقی بیشتری هستند گزینش شود ، از نقل مطالب شبهه دار و یا نکاتی که به منزله اسرار اولیاء خدا تلقی می شوند ، خودداری شده است ، اگر چه که در برخی منابع چاپی این مطالب ذکر شده باشد . همچنین کلیه منابع اصلی با اطلاعات مربوط به آن ذکر می شود .
5- سایت صالحین ، به هیچ عنوان کلاس اخلاق یا سیر و سلوک نیست ، صرفا تذکری است برای جان و فطرت ما که انشاالله برای خدا به کار بیافتد . بنابر این هیچ نسخه یا دستورالعملی در هیچ کجا ذکر نکرده و نخواهیم کرد  و اگر هم جایی نکته ای ذکر شده است از باب عمومیت آن است که اذکار خاص استاد راه رفته می طلبد ...
6- همانطور که بارها ذکر شده ، این سایت وابسته به هیچ کجا نیست و با توکل به خدا جلو می رود و هیچ گونه دفتر یا شعبه ای ندارد ، انشاالله هم هیچ وقت به خاطر رضایت و یا خوشایند کسی کاری نخواهد کرد ...
7- به دلایل مختلف این سایت ، هیچ گاه وارد مسایل سیاسی (رایج ) نشده و نخواهد شد ، به عبارت دیگرهیچ وقت نگاه سیاسی به مطالب و نحوه درج آنها نخواهد شد .
البته به فرمایش بزرگان ، سیاست ما عین دیانت ما است ، ولیکن به واسطه جهت گیری و تاکید بیشتر مطالب بر روی بعد معنوی و اخلاقی افراد ، این قبیل ویژگی ها در کانون توجه قرار گرفته اند .
8- این سایت برای معرفی علما و روحانیون ایجاد نشده و همه افراد را در بر می گیرد ، لیکن به دلیل گستردگی اولیاء خدا در بین علما تعداد آنها بیش از بقیه به نظر می رسد .
9- شاید تاکید مجدد این نکته نیز ضروری باشد که : کم یا زیادی مطالب و یا تقدم و تاخر هر قسمت دلیل بزرگی یا ... شخصیت آن ولی خدا نیست . بلکه صرفا آن مقداری است که به ما رسیده یا قابل نقل بوده است  و یقینا بسیاری این مطالب به ما نرسیده است ..همچنین گاهی از بزرگی بصورت غیر مستقیم و در قالب نقل قول یا در حین نقل مطالبی در مورد سایر ذکر خیری شده است . به هر حال این مجموعه هیچ گاه نمی تواند از تمام بزرگان یادی کند و از این بابت هیچ گاه کامل نخواهد شد ، در حال حاضر سعی شده بیشتر به افرادی پرداخته شود که یا گمنام بوده و یا اطلاعات کمتری از آنها در دسترس عموم قرار داشته است . همین جا از دوستانی که گله می کنند چرا از .... یاد نشده ضمن این توضیح پوزش می خواهیم .
10 - به دلایل متعدد فعلا منش این سایت بر عدم تبلیغ گسترده قرار گرفته است ، تا ان شاالله افرادی که دنبال مطلب هستند به آن برسند ، از کم یا زیادی بازدیدکنندگان هم نگرانی نداریم ، هدف رضایت صاحبخانه است ... باقی همه بهانه ... !
11- در این مدت افراد زیادی در سایتهای مختلف ( بدون ذکر منبع ) اقدام به استفاده از مطالب این سایت نموده اند . این روش اخلاقا پسندیده نیست .
ما از این دوستان گله نداریم ... که هر کس بضاعت خود را دارد ، اما  در این میان ذکر چند مورد لازم و ضروری به نظر می رسد :
الف ) امیدواریم که این دوستان ضمن کسب اجازه از ناشر ، منابع اصلی ( چاپی ) این مطالب را ذکر کنند تا حق نویسندگان آنها محفوظ بماند .
ب ) امیدواریم ، دقتها و ظرافتهای لازم برای نقل اینگونه مطالب را رعایت کرده و از نقل افسار گسیخته و بدون اندیشه کرامات و ... خودداری کنند تا خدای ناکرده باعث تاثیرات نامطلوب بر خوانندگان خود نشوند .
ج ) و مهم تر از همه یادمان نرود " نه هر که چهره بر افروخت دلبری داند " .
هر کسی که کرامتی از خود بروز داد ، نکته دان و راه شناس نیست .... راه فقط راه مستقیم .... و راه مستقیم فقط راه اهل بیت ( ع ) .... که یگانه راه  رسیدن به خداوند متعال است .
12- و امیدواریم که این مطالب آشتی مجددی باشد با دین و اهل بیت ( ع ) و انشاالله  هر سخنی را بدون تامل  و تفکر نپذیریم ، ملاک هم ، انطباق مطالب با دستورات دین اسلام و سیره اهل بیت (ع ) است که صالحین خاک پای آنانند ...
 
شاید شما بار دیگر از مزار یکی از این اولیا خدا عبور کنید  و این بار با توجه و تامل بیشتر ...
 در آنجا اگر یادتان بود ... ما را هم دعا کنید ... 
  
   
     
  


لطفا به اشتراک بزارید تا همه استفاده کنند

  ارسال به نت ایران   محبوب کن - فیس نما     ارسال به کلوب   افسران   ارسال به افسران ولایت     شبکه اجتمایی سنگریها  


تبلیغات