(( نمایشنامه خطبه غدیر ))
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:کسی که به زبان، می گوید شیعه است و با اعمال و آثار ما مخالفت
می کند، از پیروان ما نیست،شیعه ما، کسی است که ما را با زبان و قلب همراه باشد
و آثار ما را پیروی کند و اعمال ما را انجام دهد. آنان، شیعه ما هستند.
وسائل الشیعة 11: 96 ح 19
مسؤول مؤسسه صدای بهار گفت: نسخه آزمایشی ویکیفقه، دانشنامه فقه و اصول با هدف ارتباط بین سه بخش تدریس استاد، تحقیق شاگرد و مطالب کتابها راهاندازی شده است.
به گزارش « شیعه نیوز» ، جواد جوادی، مسؤول مؤسسه صدای بهار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اینکه نسخه آزمایشی نخستین دانشنامه مجازی فقه و اصول شیعی با عنوان ویکیفقه، دانشنامه فقه و اصول به نشانی اینترنتی www.wikifeqh.ir راهاندازی شده است، از افتتاح رسمی این دانشنامه مجازی، 22 بهمنماه خبر داد و ارتباط بین سه بخش تدریس استاد، تحقیق شاگرد و مطالب کتابها را از اهداف آن برشمرد.
وی با بیان اینکه در این روش شاگرد میتواند درباره درس استاد خود تحقیق کند و آن را بر روی سایت قرار دهد، گفت: با این روش پیوند علمی بین سه حوزه علمیه قم، مشهد و نجف پیش میآید و طلاب شهرستانها و سایر کشورها نیز میتوانند به زبان فارسی یا عربی در این همافزایی علمی کمک کنند.
جزوه موارد اختلاف فتاوای امام خمینی و آیت الله خامنه ای
به صورت فایل پی دی اف
دانلود کنید:
http://asama.persiangig.com/fatva1.pdf
فرمت word
http://www.islamupload.ir/images/lcjur7lcvpvdtwsn3di.doc
وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتى رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها
و خدا لعنت کند مردمى را که کنار زدند شما را از مقام مخصوصتان و دور کردند شما را از آن مرتبه هائى که خداوند آن رتبه ها را به شما داده بود
وَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً قَتَلَتْکُمْ وَلَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ
و خدا لعنت کند مردمى که شما را کشتند و خدا لعنت کند آنانکه تهیه اسباب کردند براى کشندگان شما تا آنها توانستند با شما بجنگند
بَرِئْتُ اِلَى اللَّهِ وَاِلَیْکُمْ مِنْهُمْ وَمِنْ اَشْیاعِهِمْ وَاَتْباعِهِمْ وَاَوْلِیاَّئِهِم
بیزارى جویم بسوى خدا و بسوى شما از ایشان و از پیروان و دنبال روندگانشان و دوستانشان
-----------------
شرح زیارت عاشورا( حاج سیداحمد میرخانى (ره )):
در کتاب لنالى الاخبار روایتى نقل میکند از امام (ع ) که حقتعالى خطاب به یکى از پیغمبران نمود که :
قل للمؤ منین لاتلبسوا ملا بس اعدایى و لاتلبسوا مسالک اعدانى فتکونوا اعدایى کما هم اعدایى .
یعنى : اى پیغمبر بگو به مؤ منین که نپوشید آنچه را که اعداء و دشمنان من میپوشند و نخورید آنچه را که دشمنان من میخورند و نروید راههایى را که دشمنان من میروند یعنى اطوار و اعمال و آداب خود را مثل آنها قرار ندهید پس اگر متابعت ایشان را نمودید از دشمنان من خواهید بود همچنانکه آنان دشمنان من هستند.
پس بدا بحال آن مردمیکه افتخار میکنند که تمام اعمال و کردار خود را مثل ملت یهود و نصارى قرار دهند بلکه گفتار خود را هم میخواهند مثل گفتار آنان قرار دهند و هر لفظى که آنها در گفتارشان استعمال میکنند اینها هم همان را استعمال میکنند غافل از آنکه معصوم فرموده : من تشبه بقوم فهو منهم .
--------------------------
- خدا لعنت کند آن جماعت و گروهى را که توطئه و تسهیل امر نمودند براى دست یافتن و اعمال قدرت بجهت جنگ و کشتن شما خانواده و آنان کسانى بودند که در سقیفه جمع شدند و غصب خلافت نمودند چه اگر آنان باینراه نمیرفتند ظلم به آل محمد نمى شد و واقعه کربلائى بوجود نمیآمد
مردى از کتاب و نویسندگان بنى امیه که مال و ثروتى از دستگاه آنان بدست آورده بود خدمت امام صادق علیه السلام رسید و جریان مال و کار خود را خدمت حضرت عرض کرد.
حضرت فرمودند: اگر بنى امیه کسى را پیدا نمیکردند که بروات و حواله جات و مالیات و دفاتر آنها را بنویسید و غنایم را جمع آورى کند و در جنگها اعانت آنها را نماید و در نماز به آنها اقتدا کند هر آینه حق ما را غضب
نمیکردند.
این کلام امام (ع ) درسى است براى شیعیان که به هیچ وجه نباید دوستى با دشمنان آل محمد بکند و کمک به آنان نمایند اگر چه در امر مباحى باشد و لذا مردى بر حضرت صادق (ع ) وارد شد عرض کرد گاهى به یکى از شیعیان شما روزى تنگ میشود و امر دنیا شدت پیدا میکند بنى امیه او را دعوت میکنند که نهرى براى آنها حفر کند یا باغى کره اى براى آنها بزنم یا سرمشکى را بجهت آنها ببندم اگر چه براى من مشرق و مغرب را پر کنند یعنى براى این عمل جزیى آنچه بین مغرب و مشرق عالم است به من بدهند.
------------
برداشت من
مختار کیست؟
مختار بن ابى عبیدة بن مسعود بن عمرو بن عمیر بن عوف بن قسى بن هنبة بن بکر بن هوازن؛(1) از قبیله ثقیف؛ کـه قبیله مشهـور و گستردهاى از هـوازن، از اعراب منطقه طائف اسـت، میباشد.(2) کنیهاش ابواسحاق(3)؛ و لقـبش کـیـسـان بود که فـرقـه کـیـسـانیه منسوب به او است. کیسان به معناى زیرک و تیزهوش است.(4)
طبق روایتى، اصـبـغ بـن نـبـاتـه، از یـاران امـیـرالمـؤمـنین مىگوید: "لقب کیس را امیرالمؤمنین به مختار دادنـد."(5)
مسلما برای شروع یک زندگی جدید اسباب و لوازمی را باید تهیه کرد که ضروری بودن و کارایی بیشتر، شرط منطقی و عقلانی در انتخاب آن وسایل است. همچنین گفتنی است که منطقا و قانونا نیز مسئولیت تهیه آن وسایل باید بر عهده همان افرادی باشد که از آن نفع میبرند که در اینجا همان عروس و داماد هستند. اما بدان جهت که در شریعت مقدس اسلام مسئولیت اقتصادی خانواده و مدیریت نهایی آن با مرد است، شرعا زنان از قبول مسئولیت تامین جهیزیه معاف هستند.
«الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ ...»(سوره نساء: آیه 34)؛ مردان بر زنان قیمومت و سرپرستى دارند، به خاطر این که خدا بعضى را بر بعضى برترى داده، و به خاطر این که مردان از مال خود نفقه زنان و مهریه آنان را مىدهند...(ترجمه المیزان)
امام علی (ع) در وصف حال انسان محتضر ، انسانی که در بستر بیماری افتاده و احساس می کند که مورد هجمه ی مرگ قرار گرفته و در حال جدا شدن از دنیا است ، می فرماید :
" کَیفَ نَزَلَ بِهِم ما کانوا یَجهَلون وجاءَهم مِن فِراقِ الدُّنیا ما کانوا یَأمَنون و قَدِموا من الآخرة علی ما کانوا یوعَدون ؛
می بینید که چگونه بر او فرود آمد آنچه که باورش نمی شد و چگونه جدا شد از او آنچه که اطمینان به بقایش داشت و به عالم آخرت که وعده داده شده بود ، وارد گشت ."
" فَغَیرُمَوصوفٍ ما نَزَلَ بِهِم ؛
آنچه که در آن حال به انسان نازل می شود ، به وصف در نمی آید [تا آدمی خود را به حال احتضار نبیند از درک آن ناتوان خواهد بود .] "
" إجتَمَعَت علیهِم سَکرَةَ الموت و حسرَتُ الفوتِ ؛
سختی جان دادن از یک سو ، واندوه جدا گشتن از محبوبات از دیگر سو به او هجوم آورده است . "
به محض اینکه کاری از انسان سر زد آن کار می شود موجودی از موجودات عالم که در غیر خودش اثر گذار و از غیر خودش اثر پذیر است. این تاثیر متقابل موضوعی است که قرآن کریم به آن پرداخته و زوایای پنهانی از آن را برای ما روشن ساخته است.
پیش از پرداختن به تاثیر عمل انسان در پیرامون و اطرافش، توجه به این نکته ضروری است که عمل انسان تاثیری در خداوند متعال ندارد. خداوند سبحان ذاتیست صاحب تمام کمالات و مبرا از هر نقص و عیب؛ او بی نیاز محض است؛ محتاج به چیزی نیست تا تغییری در او ایجاد کند. از این رو دگرگونی در او راه ندارد و هیچ موثری نتواند در او اثر گذارد.
بخش حقوقی - هرچند از جنبه حقوق جزا قمار جرم است و آثار و تبعات کیفری به دنبال دارد ، اما از منظر مدنی از جمله تعهدهای نامشروع و غیر قانونی که در اغلب جوامع بی تاثیر و بدون حامی قانون گذار است ،و لذا دعاوی راجع به آن ابدا مسموع نخواهد بود ؛ در تعریف قمار و گروبندی می توان از قانون مدنی در جلد اول ( در اموال ) بهره جست و باتوجه به اهمیت این موضوع هم از نظر فقهی و هم از نظر حقوقی در کشور ما که حقوق آن بر پایه فقه امامیه بنیان گذاشته شده است ( اصل 4 قانون اساسی ) ابعاد مختلفی از این موضوع قابل بررسی است .